Voorbereiding Vierdaagse 2011

05 maart 2011

Dit had dus de eerste training moeten zijn. De plaats waar het moest plaats vinden was Zeist. Maar omdat thuis de nodige assessoires ontbraken werd eerst, op een on-christelijk tijdstip, verplaatst naar Apeldoorn. Aldaar kwam ik er dus achter dat er geen compleet militair pak aanwezig was. Dus het was een mooi rondje autorijden.

Stand 0 kilometer en uiteraard geen problemen:-)

13 maart 2011

Een thuis wedstrijd in Merselo. Een krappe 20 kilometer in 3 uurtjes bij deze club

Stand 20 kilometer en uiteraard geen problemen:-)

19 maart 2011

Een verre uitwedstrijd in Friesland. Een krappe 25 kilometer over lange landwegen en dwars door de landerijen. Is weer eens wat anders geen pijn in de voetjes maar in de rug vanwege het vele hekjes klimmen. Plaats van handeling Ysbrechtum. Georganiseerd door deze vereniging.

Stand 45 kilometer

16 april 2011

Op aanraden van collega's die er niet waren een mars gelopen die erg veel publiek trekt. Ik kwam wel een collega tegen maar die was zo 'onverstandig' om voor de 40 kilometer route te gaan. Voor mij was deze dag 25 genoeg:-). In de opvolgende week bleek dat de collega's er wel waren. Ze hadden geen e-ticket en waren 5 minuten later....en ruim een uur later klaar.

Stand 70 kilometertjes nog geen ongemakkelijkheden.

24 april 2011

De Rosamars te Nijmegen. Let u vooral op foto no 9 van boven (ze zijn uit 2007 overigens). Dit was een kritisch punt op de route. Daar liepen wij en anderen even verkeerd. E.e.a was op uitnodiging van Cees (een andere dan de bekende marineman). Een mooi parcours denk ik want we kwekten ongeveer de hele weg van bijna 30 kilometer. We dronken na afloop nog een weinig bier. Jammer dat de weizen op was maar het volume glas was ook goed:-)

Stand 100 kilometer en geen probleem.

01 Mei 2011

Op de dag van de arbeid moet er worden gearbeid toch. Enfin een wandeling van 30 kilometer wederom in en rond Nijmegen. Ditmaal starten in Heilige landstichting en de route voerde ook even over de grens. Wat een kuitenbijter was.. dit heuveltje

Stand 130 kilometer en knie irritaties

07 Mei 2011

Tja bijna een traditie de Capitulatiebevrijdingstocht een heerlijk woord voor scrabble. Het was dit jaar mijn eerste 40 kilometer tocht en laten we eerlijk zijn we waren behoorlijk uitgewoond na afloop. De rechter knie begon met irritatie en is zo gebleven. Na afloop even een biertje, de vetlederen medaille in ontvangst nemen en op naar het volgende evenement.

Stand 170 kilometer en een onbeduidend blaartje op linker grote teen de knie laten we maar voor wat het is.

14-15 mei 2011

Plaats van handeling Wellingborough. Met de bus van Soesterberg naar Calais. Bootje over varen naar Dover en verder bussen naar deze stad. En ach het evenement is nog niet voorbij of ze kijken al vooruit. In elk geval twee dagen goed weer met ongeveer 5 druppels regen elk. Een route gedeeltelijk door de landerijen en langs openbare wegen. Veel controle posten meestal bij een pub. En voor mij een afstand die goed is om even de benen te strekken 2 x 25 kilometertjes.

Stand 220 kilometer en ja irritatie van één knie.

21-22 mei 2011

Ditmaal was de plaats van handeling Bern of eigenlijk Belp wat er ongeveer 5 kilometer vandaan ligt. Met de bus als een dief door de nacht op vrijdag er heen en maandag terug. Slapen in een civielschutz bunker en genieten van de Zwitserse gewoonten alles kost kronen:-)En zo nauwgezet als ze zijn zo minder strak geregistreerd is de organisatie van deze tweedaagse. Enfin mooi weer zondag eigenlijk iets te benauwd. Eerste dag 6 uren zuivere looptijd, dan ga je wel erg hard als het daadwerkelijk 40 kilometer is. Nagemeten bleek het iets meer te zijn dan 38 dus. De tweede dag eigenlijk hetzelfde, kan niet zo zijn dat met een dergelijk golvend terrein met nogal wat hoogte verschillen wederom naar schatting slechts 6 a 7 uurtjes wandelen genoeg was om 40 kilometer af te leggen. Maar goed we tellen hem (de tweedaagse) voor het volle pond.

Stand 300 kilometer en we hebben nog steeds een irritante rechterknie...

04 juni 2011

Mars van de Koninklijke Luchtmacht no 2 te starten vanaf een militair complex. Uit de wandelgangen begrepen dat hier e.e.a. aan gaat veranderen om de toegankelijkheid te verbeteren. Enfin een pittig parcours door veel mul zand en het was ook behoorlijk warm. De tocht voerde ondermeer langs radio Kootwijk en Assel waar op een afstand van 22 kilometer de welverdiende eerste rust werd gehouden. Al met al een geslaagde tocht van een kleine 40 kilometer.

Stand 340 kilometer en still going strong

18-19 juni 2011

Mars de L'armée te Diekirch, de bekende generale repetitie voor de 4-daagse. Wat opviel was dat het parcours de tweede dag was veranderd. Verder was het op beide dagen niet droog met vooral dag één een enorme zware hagelbui. Verder viel op dat het wederom bagger was in de boogtenten althans de tenten lekten. Daar moet eens wat aan gedaan worden lijkt me... Oh ja het is overigens wel handig om een baret mee te nemen als je in een militair pak loopt. Maar goed was nog iets vergeten wat grotere gevolgen had...

Stand 420 kilometer en echt geen last van de pootjes.

24-25 juni 2011

Hel van Luttenberg vanwege zanderige mulle paden en nog wat klimmetjes op dat soort paden. Welnu deze maal was vanwege de regen er weinig mul zand dat wel. De eerste dag begon met regen niet fijn. De tweede dag was zachte regen vrijwel de gehele dag. Verder was het weer ouderwets gezellig en kan ik eindelijk blesures bijschrijven. Twee aan de buitenkant van de bal van de voeten zittende aanzienlijke blaren zijn het resultaat. Mooi zitten laten en tot eelt laten verwoorden tot aan het evenement.

Stand een mooie 500 trainings kilometertjes we zijn er weer klaar voor.